het dagboek van Jan Wat ooit als therapie is begonnen, mondde uit in een dagboek met boeiende en soms ontroerende verhalen., huppakee, de brandweer afbestellen. Dat is in Uitgeest vlugger gezegd dan gedaan.

Woensdag 10 januari 2018
Vandaag is nicht Annet van Margreet begraven in Almere. De Uitgeestertak van de familie is er vanmorgen heengegaan met Hans en Corine. Het verslag van de dienst en het verhaal dat er bij hoort hoor ik later vandaag, als Margreet thuis komt. Dat is dan na haar yoga cursus, zal dus gauw een uur of negen worden. Al met al ben ik vandaag zo goed als de hele dag alleen. Niet leuk, maar we hebben niet veel of vaak contact met de Wolven-familie, dus ik vond dat zij erheen moest gaan.

Ik ben vandaag naar Thuisbij geweest. Daar hoorden we het goede nieuws van Anne. Hij is vandaag bij ons geweest en vertelde dat hij door de dokter genezen is verklaard. Hij heeft aangeboden vrijwilliger bij Thuisbij te worden. Hij blijft dus komen om met mij te cryptogrammen en gaat ook de klaverjas begeleiden. Al met al wordt het afwachten met hoeveel mannen we bij Thuisbij blijven komen. Het ziet er nu naar uit dat we bij onze club met een vorstelijk vrouwenoverschot moeten dealen. Vanmorgen was de stand vrouwen-mannen ongeveer 11-3.

Ik heb gehoord dat we morgen weer gaan wandelen met dokter Dirk-Jan. Die schijnt zo ongeveer terug te zijn. Tenminste, als hij niet ergens in de drie-meter- dikke sneeuwlaag aan het skiën is. Als je in 3-meter- sneeuw überhaupt kunt skiën. Ik heb vanmorgen onze conciërge over het brandweerbezoek van gisteren aan Geesterheem gesproken toen ik naar Ilona ging. Het zat zo: op een van de kamers was de vlam in de pan geslagen. Maar dat had de huisbrandweer snel onder controle. Dus, huppakee, de brandweer afbestellen. Dat is in Uitgeest vlugger gezegd dan gedaan.

Onze mensen grepen de telefoon en probeerden de brandweer te bellen. Wij (Geesterheem dus) kregen geen contact met de blusmannen. Die reden met gillende sirene door het dorp. We hadden van de brandweer wel een nieuw telefoonnummer gekregen. Dachten we. Helaas, niet het juiste nummer, dat telefoneert lastig. We kregen pas contact toen de rode auto voor de deur remde. Geheel overbodig dus. Ik neem aan dat de brandweermannen een verse bak koffie kregen voor ze naar huis (de brandweerkazerne) reden. Even een bakkie mannen?

Lees alle dagboek verslagen op http://uitgeest.thuisbij.eu/dagboek-van- jan