UITGEEST – Bij de aanstaande verkiezingen zal Jan Dubelaar geen lijsttrekker meer zijn van Progressief Uitgeest (PU). Het stokje zal worden overgenomen door Jan Schouten.

Dubelaar is al lang actief in de gemeentepolitiek. Van najaar 1995–1998 als raadslid, daarna vier jaar niet en vervolgens vanaf 2006 tot op heden weer als raadslid, waarvan de laatste negen jaar tevens als fractievoorzitter van PU. In die periode heeft hij zich als partijleider, in de raadszaal en daarbuiten, ingezet voor het dorp. Dubelaar heeft besloten om een stap terug te doen, maar staat nog wel op een verkiesbare plek op de kandidatenlijst van PU voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart.

Jan Schouten
De nieuwe lijsttrekker is Jan Schouten. “Ook hij draait inmiddels tien jaar mee in gemeentelijke commissies en de raad van Uitgeest. Ervaring heeft hij ook als wethouder. In het vorige college nam hij zitting namens Progressief Uitgeest,” laat de partij weten. Kortom, Progressief Uitgeest verliest met Jan Dubelaar een gedreven lijsttrekker, maar krijgt er met Jan Schouten een niet minder ervaren partijleider voor terug.