UITGEEST – De Franse film Félicité (2017) draait vrijdag 19 januari in Filmhuis De Zwaan. Het verhaal van een vrijgevochten, trotse vrouw in een bruisende stad vol muziek en dromen.

Félicité is zangeres in een bar in Kinshasa. Haar leven wordt volledig overhoop gehaald wanneer haar veertienjarige zoon het slachtoffer wordt van een motorongeval. Om hem te redden, gaat ze koortsachtig op zoek naar een oplossing. We volgen Félicité op haar tocht door de zinderende straten van Kinshasa in de Democratische Republiek Congo. De film is winnaar van de Grote Juryprijs op het afgelopen filmfestival van Berlijn. Félicité kan met gemak zo’n film zijn die je je hele leven bijblijft als je de Congolese zangeres en hoofdrolspeelster Véro Tshanda Beya Mputu eenmaal hebt horen zingen.

De zaal is open vanaf 19.45 en de film begint om 20.15 uur. Toegang € 6.- (‘Vrienden van de Zwaan’ € 5,-) inclusief een kopje thee of koffie voorafgaand aan de film. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Schuyt aan de Middelweg 139 in Uitgeest, of aan de zaal, indien nog beschikbaar.