FC Uitgeest heeft de afgelopen weken in samenwerking met het Centrum Pedagogisch Contact (CPC) zo’n 250 kinderen geïnterviewd. Een uniek en belangrijk project voor de voetbalclub.

FC Uitgeest wilde weten hoe de kinderen tussen de acht en zestien jaar denken over hun ploeggenoten, de trainers, hun coach en de ouders. In het onderzoek zeggen kinderen precies wat ze belangrijk vinden. “Bijna alle kinderen bij FC Uitgeest zeggen dat plezier en presteren allebei belangrijk zijn,” laat Marcel van Herpen weten. Het onderzoek werd door Van Herpen begeleid namens het CPC, tevens is hij de auteur van het boek ‘Ik, de coach’.

Respect
Of het nou gaat over de trainers, de coaches, de ploeggenoten of de ouders: kinderen hebben het heel vaak over ‘respect’. Ze willen met respect behandeld worden en willen dat ‘iedereen respect heeft voor elkaar’. Ze willen geen gedoe! Ook geven de jeugdspelers van FC Uitgeest aan dat het belangrijk is dat ze gezien en gehoord worden. “Ze willen dat trainers en coaches hen echt kennen. Ook is het opvallend dat kinderen steeds, vaak letterlijk, aangeven dat ze het belangrijk vinden dat niemand mag worden buitengesloten,” zo staat te lezen in het rapport.

De resultaten zijn deze week exclusief te lezen in De Uitgeester, of lees hier verder.

Lees het volledige/originele artikel: De Uitgeester