UITGEEST – In de bussen van Connexxion in de regio Uitgeest is er een nieuw kassasysteem geïntroduceerd: de ticketbox. Daarom is het vanaf 10 december niet meer mogelijk om met contant geld te betalen in de bus.

In winkels en online is het al jaren de normaalste zaak van de wereld, betalen met een bankpas. Ook Connexxion maakt de overstap naar ‘cashloos’ betalen. Met ingang van 10 december is het alleen nog mogelijk om het reisticket met de pinpas of met creditcard af te rekenen. Contant geld wordt vanaf dat moment niet meer geaccepteerd. Het weren van contant geld op de bus maakt onderdeel uit van de landelijke afspraak binnen de OV-sector om contant geld in de bus af te schaffen vanwege incidenten in de bus. De veiligheid van reizigers en chauffeurs wordt hierdoor verbeterd. Tegelijkertijd verhoogt het ook het reisgemak: nooit meer de bus instappen en beseffen dat u net te weinig contant geld bij u heeft voor een kaartje.

Lees het volledige/originele artikel: De Uitgeester