EGMOND AAN DEN HOEF – Volgend jaar wordt in de gemeente Bergen herdacht dat Graaf Lamoraal van Egmont vierhonderdvijftig jaar geleden, in 1568, werd onthoofd. Met deze dramatische gebeurtenis kwam een einde aan de grote betekenis en rol van het geslacht Egmont op het Europese politieke toneel van destijds. Stichting Historisch Egmond besteedt op diverse manieren aandacht aan deze gebeurtenis. Een van de vele activiteiten is de organisatie van een gedichtenwedstrijd rondom het thema Graaf Lamoraal van Egmont, de familie Egmont en het bekende Slot op den Hoef. Bent u een dichter uit Noord-Holland boven het Noordzeekanaal, amateur of gevorderd, en vindt u het leuk hieraan mee te doen? Stuur dan uw gedicht in dit thema vóór 31 december 2017 naar gedicht@historischegmond.nl. Een deskundige jury zal de ingezonden werken beoordelen en de genomineerde werken op een historische locatie laten voordragen door de makers daarvan. Het ligt in de bedoeling een leuke bundel van alle inzendingen samen te stellen en dit samen met een kleine prijs aan de winnaars te overhandigen. De bundel zal eveneens voor een bescheiden bedrag te koop zijn. Namens Stichting Historisch Egmond, succes met dichten gewenst.

Lees het volledige/originele artikel: Uitkijkpost