UITGEEST – De samenwerkende lokale omroepen in Noord-Kennemerland zijn vanaf nu aangesloten op DAB+. Ondermeer OSU Radio uit Uitgeest is vanaf nu te horen via DAB+. De omroepen in de regio hebben dit kunnen realiseren door hun nauwe samenwerking.

“Uitzenden werkt technisch anders dan uitzenden via FM, zo kunnen er meerdere zenders worden uitgezonden via één zendmast en reikt het signaal verder. Samenwerken is dus noodzakelijk om uitzendingen via DAB+ mogelijk te maken. De uitzendingen zijn in deze fase nog experimenteel. Eind december wordt de proef geëvalueerd en eventueel verlengd”, aldus Maarten Glorie. Naast OSU Radio (Uitgeest) zijn ook de omroepen: BE@TFM (Heiloo), Castricum105 (Castricum), Heerhugowaard-A-Life (Heerhugowaard) en RTV80 (Bergen) te horen via DAB+.

Daarmee zijn de meeste deelnemende omroepen uit het samenwerkingsverband in Noord-Kennemerland aangesloten op het modernste netwerk. Binnenkort zal de extra zendmast in Heerhugowaard worden geïnstalleerd, waarmee de lokale omroepen uit Noord-Kennemerland via DAB+ zijn te beluisteren tussen Schagen en IJmuiden.

Lees het volledige/originele artikel: De Uitgeester