BERGEN – Fotograaf Sacha de Boer (1967) exposeert van 13 tot zondag 29 oktober op blooming Landgoed Het Hof.

In Het Hof hangen Sacha’s foto’s van haar serie B.A.C.K./The Other Side of the Moon; op het oog een klassieke portretserie van bekende tv-persoonlijkheden, met één verschil: de geportretteerden – die we zo goed kennen van televisie – kijken ons niet aan, maar hebben hun hoofd volledig afgekeerd van de toeschouwer. En het merkwaardige is, dat zelfs hun achterhoofden ons nog bekend voor zullen komen. Tevens is er een hommage aan de onlangs overleden fotograaf Ata Kando. Sacha heeft haar geportretteerd op de leeftijd van 99 jaar. Haar portretten en the making off beelden zijn in Het Hof te bewonderen. Ook is een aantal foto’s van Ata Kando te zien. Buiten op het landgoed exposeert Sacha de Boer met Leven in de Schaduw. Op verzoek van het Liliane Fonds reisde Sacha naar Tanzania, waar ze op Ukerewe Island contact legde met Sabato en Lightness, en in Mwanza met Nuru en Shija, kinderen met albinisme. Ze trok een tijdje met hen op, waardoor we via de foto’s deze vier kwetsbare en tegelijkertijd sterke kinderen beter leren kennen.

Lees het volledige/originele artikel: Bergens Nieuwsblad