Persoonlijk ervaar ik het als een groot gemis dat we in Heiloo (nog) geen regenboogzebrapad hebben. Dat zou toch na onder andere Alkmaar, Zaandam en Castricum in onze regio ook voor Heiloo een topprioriteit moeten zijn. Van groter belang dan de aansluiting op de A9 of de muur om Heiloo (hier kom ik zeker nog een keer op terug). Wel ieder jaar een hoop gedoe over Zwarte Piet, maar je hoort vrijwel nooit iemand over een gaybrapad. Ik begrijp dat niet. Wij hebben natuurlijk geen Bekende Nederlander van het kaliber Henny Huisman in ons dorp wonen, want die heeft zich tenminste wel sterk gemaakt voor de aanleg van dat prachtige regenboogpad in de Dorpsstraat in Castricum: “We willen aangeven dat wij als gemeente Castricum een vriendelijk dorp zijn waar homo’s zich veilig kunnen voelen”, aldus de ex-drummer van ‘House for Sale’ Lucifer. Hopelijk denken alle Castricummers er net zo over als die gekleurde strepen, denk ik dan maar.

Lees het volledige/originele artikel: Uitkijkpost