Waar eerst nog gemaaid werd hebben schapen het kort houden van grasvelden en bermen overgenomen. Het gaat om een proef van een half jaar. De proef moet inzicht geven in de gevolgen voor het gras, andere beplanting, insecten en vlinders. Landschapsbeheer Rinnegom voert de proef uit. De kudde van 250 schapen gaat grazen langs de Vondelstraat, Schelgeest, Mient, de dokter de Jonghweg, het Hyacinthenveld en de Waterzijde in Akersloot. De schapen grazen in flexinetten en overdag is er altijd een herder bij de schapen aanwezig. ’s Morgens vroeg werden de schapen door herder Marijke Dirkson van Landschapsbeheer Rinnegom van Dijk en Duin naar de Vondelstraat gebracht.

Het leidde onderweg tot een hoop gemekker bij de dames schaap, maar de tocht te voet verliep vlotjes. Bij de Vondelstraat aangekomen mochten de viervoeters kennismaken met hun eerste graasterrein. Kinderen van de onderbouw van de Cuneraschool zongen een liedje voor de schapen. Voor de omwonenden was er ’s avonds gelegenheid om aan de schaapherder, dan wel vertegenwoordigers van de gemeente vragen te stellen over het project. Een voordeel voor de omwonenden: als je ‘avonds de slaap niet kunt vatten ga je even voor het slaapkamerraam schaapjes tellen. Daarna moet het slapen een makkie zijn……..