In de laatste aflevering van dit seizoen van Couleur LoCALe staat sport centraal. Peter van Raalte ontvangt vier gasten die allen met sport te maken hebben. Ten eerste is Erick Bakker te gast, één van de drijvende krachten achter tennistoernooi Biesterbos Open in Bakkum. Hij vertelt onder meer dat het verschuiven van Wimbledon gunstig is voor het Castricumse toernooi, omdat er dan meer jeugdtalent naar Bakkum kan komen.

Ook te gast is Mats Marcker, hij haalde de All Blacks naar Castricum. In juli zal het Nieuw-Zeelandse nationale sevens-rugbyteam Castricum bezoeken ter voorbereiding op de Gemenebestspelen in Glasgow, Schotland. Het sevensteam is een grootmacht in de rugbywereld, dus zal CasRC er een flinke kluif aan hebben ze te verslaan in een oefenwedstrijd op Wouterland. Marcker vertelt onder meer hoe hij zelf in aanraking is gekomen met het Nieuw-Zeelandse team en hoeveel moeite hij heeft moeten doen om ze naar Castricum te halen.

Pieter Stoutenbeek schuift ook aan, hij is kitesurfer op het strand van Castricum en opent binnenkort een watersportcentrum op het strand, samen met een paar vrienden. Samen met een de surfvereniging Freakwave en boten- en visvereniging De Salamander gaan zij de zuidkant van het Castricumse strand omtoveren tot een sportdomein. Stoutenbeek vertelt over de weg ernaartoe en over de feestelijke opening binnenkort.

Laatste gast is sportverslaggever Ruud Kuijs van Castricum105. Hij heeft voor het zondagmiddagprogramma 105SportLive het afgelopen seizoen weer vele voetbalvelden bezocht en verzorgt een terugblik op het afgelopen voetbalseizoen van de vier voetbalclubs die de gemeente rijk is: FC Castricum, Vitesse ’22, Meervogels ’31 en vv Limmen.