Woensdag 1 januari 2014 organiseerden de Castricumse Zwem- en Waterpoloclub Aquafit, de Castricumse Reddingsbrigade en Strandpaviljoen Deining voor de 40ste keer de jaarlijks nieuwjaarsduik. Voor veel mensen is een duik in de Noordzee een traditioneel moment om het nieuwe jaar te beginnen. Dit jaar waren er naar schatting zo’n 700 tot 800 deelnemers die het koude water indoken.

De Castricumse Reddingsbrigade verzorgde ook dit jaar de veiligheid rondom het water. Na afloop ontvingen de deelnemers een kop warme chocolademelk, aangeboden door Strandpaviljoen de Deining. Ook was het dit jaar weer mogelijk om op het terras bij te komen in een van de hot tubs.

De duik was ook live te volgen via Radio Castricum105 middels een live verslag van het strand. C-TV heeft opnames gemaakt van het evenement en maakte deze registratie.